‘Familie portaal’ van Oranjestad

 

Oranjestad is bezig met de ontwikkeling van het ” familie portaal”. Dit is een online portaal van en voor de cliënt waarin u als mantelzorger -en/of familie, naasten van de cliënt, overal en altijd op de hoogte bent van de zorg.
Degene die zorg ontvangt staat centraal, hieromheen zit het netwerk dat helpt met zorgen. Het netwerk bestaat bijvoorbeeld uit de thuiszorg verpleegkundige, een buurvrouw, de dochter en de huisarts. Samen zorgen!

Agenda en zorginformatie inzien en delenIn “familie portaal’ kan je bekijken wanneer de verpleegkundige langskomt. Dit is handig voor zowel degene die zorg ontvangt, als de familie en mantelzorg eromheen.

Iedereen die helpt met zorgen kan afspraken in de agenda zetten, afspraken zoals het helpen met de boodschappen en de boekhouding. Voor de formele zorg is dat weer handig zodat de verpleegkundige bijvoorbeeld weet wanneer er iemand van de familie aanwezig is.

Ook hoef je niet meer onderling te bellen of te appen wanneer wie langskomt; via ‘familie portaal’ zet iedereen zijn/haar afspraken in de agenda. Ook de verpleegkundige kan meekijken, en je kunt direct via de berichtenfunctie vragen stellen aan hem/haar. Makkelijk contact!

Beschikbaarheid “Familie portaal” wordt binnen 3 maanden verwacht.